Concessió de premis a projectes educatius en l´àmbit de la Memòria Democràtica

L’any 2020 la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València va iniciar la concessió, dins del seu programa “La memòria a l’escola”, dels premis a programes i activitats educatives en l’àmbit de la Memòria Democràtica desenvolupats per Centres Educatius de Secundària de la província. 

Es pretén amb ells incentivar l’estudi i el treball de la comunitat educativa i els seus professionals en l’àmbit de la Memòria Democràtica dins dels centres educatius de secundària de la província de València, a més de potenciar i donar suport a la posada en pràctica d’iniciatives que milloren i aprofundisquen els coneixements de l’alumnat en aquestes matèries, així com donar a conéixer experiències que puguen ser reutilitzades en altres centres.

Els premis tenen com a objectius:

  • Reconéixer el treball, interés i iniciativa pedagògica del professorat.
  • Presentar referents de bones pràctiques i motivació que contribuïsquen a l’extensió de les mateixes en altres centres. 
  • Afavorir mitjançant l’establiment de llits d’opinió el debat i la tolerància entre els alumnes.  
  • Oferir activitats i pràctiques educatives que ajuden  a consolidar el coneixement en l’àmbit de la memòria democràtica. 
  • Fomentar la participació dels joves en la defensa dels principis democràtics.

Els projectes presentats podran tractar sobre qualsevol tema vinculat a la memòria democràtica valenciana entesa com la salvaguarda, el coneixement i la difusió de la història de la lluita dels valencians i valencianes pels seus drets i llibertats democràtiques en el període que abasta des de la proclamació de la Segona República Espanyola, el 14 d’abril de 1931, fins a l’entrada en vigor de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana el 10 de juliol de 1982. S’inclou a més la lluita dels valencians i valencianes per les llibertats democràtiques fora de les nostres fronteres, especialment la seua participació en la resistència francesa i la seua lluita contra el nazisme.

Entrega de premis 2022

Entrega de premis de la edició 2022

Entrega de premis 2020 i 2021

Entrega de premis de les edicions 2020 i 2021

Convocatòria 2022

Centres premiats Colegio Sagrado Corazón de Quart de Poblet , IES El Quint de Riba-roja de Túria , IES Número 1 de Requena ,

Convocatòria 2021

Centres premiats IES Guadassuar de Guadassuar , Col·legi La Concepció d´Ontinyent , Colegio Sagrado Corazón de Quart de Poblet , IES Jordi de Sant Jordi de València ,

Convocatòria 2020

Centres premiats IES Dr. Faustí Barberá de Alaquàs , IES La Hoya de Buñol de Buñol , IES El Quint de Riba-roja de Tùria , IES Lluis Simarro Lacabra de Xàtiva ,