Beques

La investigació en l’àmbit de la Memòria Històrica és una necessitat. A pesar que la Guerra Civil i la dictadura és un període de la història sobre el qual anualment es publica gran nombre de títols, encara queda molt que analitzar, especialment pel que fa a la Comunitat Valenciana i a nivell local. És per això que des de la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació es busca fomentar aquestes investigacions al mateix temps que ajudar els jóvens historiadors.

En uns casos s’ha optat per convocar beques per a afavorir projectes d’investigació presentats pels propis sol·licitants, mentres que en altres el que es busca és la col·laboració en la recopilació de dades i informació dins de projectes propis d’aquesta Delegació. L’objectiu final és aportar nous documents, nous testimonis i investigacions que afavorisquen el coneixement de tot el que va ocórrer durant la guerra i la posterior repressió franquista, la qual cosa contribueix a evitar la impunitat i l’oblit.

Projectes que han rebut beca d'investigació:

El protagonismo de la Falange española en la represión franquista en la provincia de Valencia.

Autor/a: Carmen Ibáñez Picazo

La violència política del primer franquisme en l’Horta de València (1939-1943) Sobre la revenja ideològica i el terror institucionalitzat

Autor/a: Pau Pérez Duato

Repressió i control social a la partida judicial de Xàtiva.

Autor/a: Alejandro Gutiérrez Taengua