La Nostra Memòria. Arxiu d’història oral

La Nostra Memòria naix amb la voluntat de constituir-se en un banc audiovisual en què s’arrepleguen les vivències personals de testimonis i familiars relacionades amb la lluita per les llibertats públiques a Espanya, des de l’esclat de la Guerra Civil fins a la Transició espanyola a la democràcia.

Aquest projecte d’arxiu d’història oral busca, per tant, contribuir a impedir l’oblit de tot allò que va succeir durant la dictadura franquista i aspira a convertir-se en un repositori plural de les memòries sobre la història més recent de tots els valencians.

La nostra memòria és un projecte que no ha fet més que començar a caminar, és un projecte viu que busca continuar incorporant noves entrevistes i fonts orals. Totes les gravacions s’han enregistrat en format audiovisual i apareixen íntegrament transcrites en la llengua emprada per l’entrevistat, acompanyada de la corresponent traducció al valencià o al castellà, segons siga el cas.

Hem intentat que la navegació pels continguts siga intuïtiva i senzilla. A més de poder accedir al llistat d’entrevistats, amb el corresponent resum de la seua entrevista, sempre pots optar per fer una recerca temàtica, a través del nostre tesaurus, o cronològica.

Informació Legal

La Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València no es fa responsable de les opinions expressades pels entrevistats.

Aquesta delegació té el consentiment signat pels entrevistats en què cedeixen els drets d’imatge i so per a utilitzar-los en aquest projecte.

Els continguts i les imatges inclosos en aquest projecte no poden ser exhibits públicament amb fins comercials i/o lucratius. L’exhibició amb una finalitat educativa, de difusió cultural o d’investigació està permesa amb l’únic requisit que se’n cite la procedència i que se’n remeta un exemplar, en el cas de publicació, a la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València.